Friday, February 17, 2012

Nytt jobb - nya målsättningar

Jag som jobbat deltid sedan 2007 ska nu börja jobba heltid! Det kommer givetvis att påverka träningen att jobba så mycket och samtidigt få ihop livet med relativt stor familj och allt kring det. Jag har därför funderat på mina mål med träningen. Först och främst vill jag att träningen ska få mig att må bra och orka med livet i övrigt. Jag tror att långpass över 20 km inte riktigt kommer att få plats i min kalender. Jag kommer troligtvis inte att hitta luckor för det. Jag vill heller inte pressa mig själv med målsättningar som är orealistiska och skapar stress. Jag vill att träningen ska lyfta mig. Så min nya målsättning ska bli variation. Jag älskar att springa men jag vill också cykla. Just tycker jag nästan skidorna är det roligaste. Styrketräningen behöver jag för att inte få att inte få ont. Jag behöver rörlighet och rehab. Jag behöver lite av varje.

Summa summarum. Jag kommer inte springa någon marathondistans eller längre som jag funderat på. Vallentuna halvmara blir nog årets tävling. På milen pressar jag mig nog hellre med min hemmacoach för att se om jag kan springa snabbare än förra året, än på tävling. Om det dyker upp trevliga, sociala event som passar med familjen ska jag försöka hänga på.

Mest sugen just nu är jag på att börja på NMT i Täby men det funkar just nu inte med barnens aktiviteter. Kanske lite senare i vår.

2 comments:

  1. Förstår precis ditt resonemang, långpassen ÄR svårast att hitta tid för, på vardagarna är de uteslutna och på helgerna är det heller inte om man inte ska sticka iväg okristligt tidigt. Jag kommer också byta jobb i år och kommer förmodligen få längre resväg och försämrade möjligheter att träna på lunchen som jag gjort ett par gånger i veckan nu. Jag gör ett försök till på maran i juni men jag känner alltmer att det inte är den distans som lockar träningsmässigt. Att fokusera på mil och halvmara kräver inte alls samma mängd och tid och dessutom tycker jag ju bäst om att springa snabba pass!

    ReplyDelete
  2. Nej det är ju så. Jag tyckte ditt inlägg var väldigt bra, på pricken faktiskt. Det är ju rätt mycket förutom löpningen som ska klaffa. Vare sig mannen eller jag har just nu tid till fasta aktiviteter varje vecka. Man klämmer in träningen där det finns luckor och det är himla bra men då gäller det att inte träningen skapar stress utan nöje.

    ReplyDelete