Wednesday, February 24, 2010

Testat vattenlöpning

Jag och mormor och småttorna har varit och badat idag. Kan helt klart rekommendera Vilundabadet i Upplandsväsby. Det är det enda badet jag varit på där man inte fryser när man befinner sig ovan vattenytan. De har en lagom äventyrsdel för barn och så en stor 25 metersbassäng med många banor. Det är inte gratis att bada men om man bara ska utnyttja simbassängsdelen är det billigare. Jag fick dock låna en wetwest gratis och det var ett plus. Jag hade nämligen räknat ut att mormor och jag skulle få varsitt 30-min pass till barnfri träning, så då tänkte jag passa på att vattenlöpa eftersom jag hört så mycket positivt om det.

Till en början var det svårt, kändes mest som jag paddlade omkring och halvflaxade med armar och ben. Pulsklockan funkade heller inte i vattnet, fastän den ska göra det. Nåväl jag körde 10 min uppvärmning och sedan intervaller på 60" och vila i 15" där jag kollade pulsen, klockan funkade fint så fort jag höjde mig ur vattnet. Intervallerna körde jag i 15 min och då kändes det som tiden gick fort. Maxpuls blev 145 (så ska man lägga på 10 slag för att kunna jämföra med löpning på land = 155=83% av maxpuls). Det får godkänt av mig även om jag säkert skulle kunna pressa mig mycket mer, framförallt om jag fick in vanan. Fast utan intervallerna hade det varit dödens tråkigt, otroligt mycket tråkigare än löpband. När jag kom upp ur bassängen hade jag rätt matta ben faktiskt och var törstig som bara den. Det hade varit lite häftigt att ha en egen väst och löpa utomhus på sommaren. Då skulle man verkligen kunna utnyttja strandlivet med barnen till träning. Plankor och armhävningar i sanden och så pulsträning i vatten!

2 comments:

  1. Vet du? Jag är så imponerad av dig och din träning. Själv blir jag svettig och lätt matt bara av att läsa.. Men jag vet att när kuren är över är det jag som skall börja trimma!

    Jag har en klassisk tillika fullkomligt frivillig bloggutmaning till dig förresten.

    ReplyDelete