Thursday, February 25, 2010

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Saring, vars blogg sundasaring är mycket läsvärd. En kanonbloggerska helt enkelt.

Så hur gör man då?

- varje "spelare" börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själva.

- bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själva samt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista med deras namn på sin blogg.

- efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de blivit tagna och att de ska läsa ens blogg för mer information.


Jag vet inte om jag kan komma på några underliga saker om mig själv men jag försöker väl...
1. Jag pratar isländska. Bodde och jobbade på Island i perioder mellan 1989 och -95. Älskar landet, människorna och språket. Skulle egentligen vilja åka tillbaka och jobba där igen, fast då med mitt nuvarande yrke. Maken ställer sig extremt skeptisk till denna dröm.

2. Jag är helt hopplös på att hitta intressen att grotta ner mig i. Så fort jag blir det mistalilla intresserad av något blir jag helt manisk. Läser allt jag kommer i över i ämnet, ägnar timmar åt efterforskningar och tråkar ut omgivningen med långa utläggningar. Tyvärr har jag en tendens att inte vara lika uthållig som jag är intensiv.

3. Jag är usel på att organisera saker. Att hålla i olika trådar, boka och fixa, det är inte min grej. Glömmer och tycker det är tråkigt, skjuter upp allt till sista minuten. Virrig är bara förnamnet.

4. På jobbet tycker de nog att jag är lite underlig. En lite udda fågel, som ibland hasplar ur sig konstiga saker. Men det är okej. Jag älskar mitt jobb. Där tycker de dessutom att jag är en mycket lugn och sansad person, vilket jag inte själv tycker. Men det är bra att kunna leva dubbelliv!

5. Det mest udda med mig är nog att jag har fött 3 av mina fyra barn hemma. Det är nog i andras ögon det mest udda man kan göra - och farliga. För mig är det inte det.

6. Min största idol är en amerikansk övervintrad hippie-barnmorska - Ina-May Gaskin. Googla på henne på Youtube vettja! Är det udda eller?

Jag har en känsla av att den här utmaningen har gått ett par varv och det är möjligt att ni redan har gjort denna. Hursom haver utmanar jag:

Vildhjärtas
Helga
Pladuska
Roadrunner
Annas marathon
Utan krusiduller

1 comment:

  1. Nämen ojsan... först nu upptäckte jag detta. Det är ett par tre veckor sedan jag var här senast.

    Jag gjorde faktiskt något motsvarande under januari och berättade sju "oväntade" saker om mig själv. Du hittar det här:

    http://roadrunner40.blogspot.com/2010/01/blogger-award-samt-lite-annat-smatt-och.html

    /Roadrunner

    ReplyDelete