Saturday, March 20, 2010

Tvärstopp

Jag hade både längtat och lite halvfasat för min start på säsongens cykelpendling till jobbet. Inte för att jag tycker att det är en för lång sträcka utan för att jag måste gå upp så fasansfullt tidigt, 04.30. Det samtidigt som jag inte kom i säng efter jobbet igår förrän klockan elva. 5,5 timmars sömn är för lite egentligen men cyklingen har så många fördelar att det överväger. Plus att jag bara tjänar en halvtimmes sömn om jag bilpendlar. Dessutom var jag även lite orolig för snösmältningen, hemma hos oss vid huset är det inte cyklingsbart men jag räknade med att det bara skulle vara en kort sträcka.

Så när klockan ringde klev jag upp, drack ett glas mjölk och åt några russin och stck sedan iväg. Jätteskönt! Det är första gången jag använt min Garmin på cykel så att jag kunnat se km-tiderna. Det tog inte lång tid innan jag insåg att jag cyklar i samma tempo som eliten springer marathon. J-vlar vad de springer snabbt (och jag cyklar långsamt). Jag väljer att skylla på min cykel... :)

Jag hade bara sista biten kvar med den värsta uppförsbacken när det hände. Punka! Bakdäcket var helt platt. Jaha, det vara bara att låsa fast cykeln, ta ryggsäcken (som inte alls var packad för transportlöpning) på ryggen och springa. Mitt första minitriathlon (dock ingen simning) blev 18 km cykling och 3,3 km löpning med skumpig ryggsäck i arla morgonstund. Ja, allt går ju men jag kan säga att det var riktigt tungt att springa, kändes mest som jag vaggade i sidled. Men fram kom jag, hann duscha och äta frukost innan skiftet började.

Hem fick jag skjuts av en snäll kollega och cyklen är också upphämtad. Vilken sjuk tur att punkan kom så sent. Egentligen borde man ju ha med sig extraprylar för att laga direkt men det har jag naturligtvis inte. Jag hade väl fått ringa efter en taxi...

4 comments:

 1. Puh! Vilken morgon! Men jag antar att du var ganska glad och pigg resten av dagen.
  Skulle gärna ta ett långpass nu till helgen förutsatt att: 1 jag är frisk 2 att detär schysst väder (lite sol, inte så mkt blåst, inte för mkt slask)

  ReplyDelete
 2. Jag håller med om vädret! Själv är jag frisk för tillfället så jag håller tummarna för att du är det oxå då! Vore trevligt med löpsällskap. Skulle kunna på söndag vid 12-rycket ungefär. Dottern har klubbmästerskap i badminton som tar lite tid i början och slutet av dagen.

  ReplyDelete
 3. Oj, vilken start på dagen.. Ja, 4.30 är fruktansvärt tidigt! Men jag säger det igen: jag är så grymt imponerad över din träning! Hejja!

  ReplyDelete
 4. Tack! Ja det är tidigt men cyklingen genererar energi hela dagen, vilket i vanliga fall gör det värt det.

  ReplyDelete