Saturday, March 27, 2010

Tempo idag

Stefan premiärade med mig och sprang 8km i snittempo 5,18 min/km. Jag tycker det var grymt av honom, sist han sprang var 2001 tror jag. Själv fick jag mig ett snabbdistanspass. 5,18 är inte MAF-tempo för mig, snittpuls hamnade på 154. Ansträningsmässigt kändes det okej, benen var hemskt pigga och ville springa snabbare men flåset och pulsen låg på för hög ansträngningsgrad för att jag skulle våga mig på det. Jag tycker att det är svårt att veta hur långt jag orkar springa i det här tempot. Men uppenbarligen räckte det idag. Ett kvitto på att höstens och vinterns träning har givit resultat. Sista km fick jag en utmaning om att ta ut max i hemska backen och sedan försöka mig på en tempohöjning och maxa pulsen. Det kunde jag givetvis inte stå emot och sista km med ca 150 m backe (relativt brant) snittade jag på 4,54 min/km. Men då tog jag ut mig helt och snittpulsen inklusive backe på sista km låg på 173-175, dvs lite över 90% för mig. Kanske oförnuftigt men väldigt kul!

Om några veckor kommer min käre make att få agera hare åt mig. Fast då vill jag ha någon uppvärmningskilometer innan tempot dras upp! Idag chockade jag kroppen.

1 comment:

  1. Hoppar över långpass underpåsken, är inte riktigt kry för det! Om vi inte får till ett långpass under aril så är det ju Kårstajoggen 1/5!

    ReplyDelete